NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, February 13, 2011

Lelaki Childish : Bukan Pilihan Wanita Ke ?

Salam .. Mesti semua dah tidur eh ?? sekarang pukul 2.09am .. aku baru balik dari Putrajaya .. aku tengok konsert dekat Karnival Wow .. haish .. segan pulak kan nak bagitau aku pegi tengok konsert .. yela .. aku tak layan benda benda macam ni .. unless kalau konsert Maher Zain ke .. Sami Yusoff ke .. ahaks .. tampar diri sendiri sepuluh kali .. pandai menipu eh .. aku bagi rating sikit eh sebelum complete review esok hari .. out of 10 , aku bagi 5 bintang je .. sebab nak kate sedap , takde lah sangat .. nak kata tak sedap , sedap jugak .. esok pagi eh aku cerita bab tu sebab aku tak copy gambar lagi masuk dalam laptop ..

berbalik kepada tajuk entri aku tu , haa macam mana .. korang setuju tak ?? aku taktau .. sebab kan ni pasal diri aku jugak .. haha .. kawan aku cakap aku ni childish sebab tu takde awek .. childish tang mana , aku taktau .. mungkin sebab muka kot babyface .. tapi takkan sebab muka aku babyface , aku kena hukum macam nie .. haish *tampar lagi pipi gebu 10kali* .. okay lah bukan muka lah .. perangai lah kot .. bagi yang macam blur blur tu , lelaki childish ni maknanya lelaki yang sudah berusia means di atas umur kanak kanak , means lagi 17 ke atas yang berperangai seperti kebudak budak , keanak anakan .. contohnya :


makan minum sampai mulut comot 
rujuk gambar rajah di atas


main permainan kanak kanak
dan excited nya lebih dari kanak kanak


jiwa rapuh dan fragile
bila tak dapat makan , menangis


bila merajuk , main jelir jelir lidah


main buih buih sabun 
oh so cute .....


kalau terasa dengan statement di atas , sah sah lah anda ni childish .. aku ?? hmmm .. takde lah sangat .. ade lah sikit sikit .. part yang main mainan budak budak .. tapi part yang hati fragile tu .. bukan lah weii .. sangat tidak kena .. mane ade aku ni hati kecik .. tengok badan lah .. hehe .. aku pun tak faham kenapa orang kata lelaki childish ni perempuan tak minat .. kalau aku jadi perempuan , aku suka lelaki childish .. eh aku tak bias .. sebab kan kalau lelaki childish ni bagi aku fun , happy go lucky , seronok , romantik .. ahaks .. segan pulak nak cakap lebih lebih .. korang rasa macam mana ?? oh suka yang gentleman je yeah .. lelaki childish pun gentleman lah .. ala biasalah tu main jelir jelir .. cute ape .. tak gitu ??




11 comments:

alexa yussida said...

kalo sumtime best jugak tp kalo most of the time nk childish je..bole jalan..kekeke:p jgn mara ye

-ilhamvetto- said...

siyesly, ak pun childish gaks.. kawan ak ckp ak gelak xingt dunia.. (bkn nk riak) tp ada jer yg tackle ak. so ak conclude kan, tipu laki childish xde awek, cuma xjmp yg seswai jer..

PReDicToR said...

klo childish nk jelir2 lidah nei mmg tahap nak kena sepak...

tp ok kot childish...cuma kena brtempatla...hal serius perlu serius..lelaki kn pemimpin

pak long said...

salam...
nak tergelak..kalau dah besor panjang..marah jelir-jelir lidah..kah..kah..kah..

ku izzati said...

ku ske yg childish..sbb ku pun lebey kurang je..rse sweet je kalo dpt mcm tu..tp xnk la yg over manja plak..skit2 majuk..penat nk pujuk nanti

maria_m0hamadiah said...

erm.. jujur yea. saye suke lelaki manje. yang merajuk. sebab saye suke nak memujuk. tak tahu kenapa. mungkin persepsi saye, semua tu bawak kepada keceriaan. bukan yang ASYIK merajuk yea. tapi mREJAUK MANJE. :)

♥ ajaa tyne ♥ said...

ajaa suke lelaki childish.
comelnye.
sweetnye bila bersama.
=D

Ili Nadhrah said...

saya pon suka lelaki childish. mereka comel. suka jalan2, suka berlagak comel. ^^

AesyaZealous said...

tgk tempatla. cute gak childish2 ni. jgn benda serius pun jadi xserius dan jgn benda xserius pun buat2 jadi serius.huhu. lelaki jgn cepat merajuk. x suke!

cik puan muda akma daty :p said...

comel apa lelaki childish ni.haha

aku.adalah.aku.yang.keai.cun.gedik said...

sweet pe,,sbb pangai sye pon cm dak2 so kena la,,tapi kalo keterlaluan sgt reject2,,hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...