NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, March 14, 2011

BERITA BAIK .. Alhamdulillah ..

Aku mulakan dengan memanjat kesyukuran kehadrat ilahi .. Alhamdulillah .. Dua tiga hari ni berita gembira je datang kat aku .. Syukur .. happy .. tapi tak boleh lupa diri .. kesenangan kegembiraan ni bersifat sementara je .. ni aku letak dekat blog ni pun bukan nak berlagak , tunjuk bagus ke apa .. aku nak kongsi kegembiraan je .. kalau korang tak suka , rasa menyampah , boleh pangkah awal awal eh .. kadang-kadang manusia ni mudah salah tafsir kat kita .. dari perkataan lah paling mudah orang nak salah faham kan .. kadang kadang kita tulis " ape kes woiii " , diorang ingat kita marah .. sedangkan kita yang duk type mesej ni tersenyum je type benda tu tadi .. tu lah .. kena berhati-hati jugak dengan perkataan ni .. orang tak kenal kita , lagi mudah nak salah erti kan kita .. 

1) Datuk Lee Chong Wei menang All England Badminton lawan musuh ketat dia Lin Dan  ... ekhem ekhem .. aku tak tengok pun .. aku pun kurang minat sukan sukan ni .. but then again , Datuk Lee dah banggakan Malaysia .. so aku pun bangga jugak .. kawan kawan dekat oversea tu kan .. baca blog ni .. i'm proud to be Malaysian , tetibe kan ..

2) Abah aku mesej , adik bongsu aku dah pandai berjalan .. oh dia baru lahir dalam pertengahan tahun lepas macam tu kalau tak silap .. bongsu lah .. perempuan .. nama Sofea .. abah aku cakap dia sekarang kalau marah, dia tarik baju orang kuat kuat .. then kalau dia main gurau dengan orang , dia ketuk ketuk kepala orang .. hehe .. sweet .. nak kenal tak macam mana rupa budak ni ? neh aku tampal sekali .. 



3) Earning Nuffnang aku naik lagi .. so kali ni dah boleh cash out .. rm55 .. sikit jer berbanding dengan orang lain .. kali ni untuk yang latest ni naik rm8 .. Alhamdulillah .. thank you kepada yang klik eh .. tapi klik yang paling tinggi time Bb torch punya iklan .. amboii ramai rupanya minat dengan Bb torch ni .. aku bukan berlagak ni .. buat apa nak berlagak bukan banyak pun kan .. kalau ye pun nak berlagak , tunggu biar naik rm100 seminggu .. hehe .. insya Allah ada rezeki ada lah .. rezeki masing masing kan .. 

4) hari ni presentantion team aku , madam cakap " the presentation is well done " .. happy sebab ini bermakna teammates aku , Shauki dan Pert termasuk aku faham apa yang madam ajar .. dan madam pun rasa happy bila students faham apa yang dia ajar .. betul tak ?? so sekarang aku rasa perception madam dekat group aku dah okay .. kalau tak buat hal , insya Allah result okay .. harap harap lah .. final dah dekat .. last than a month .. 


5) ingat tak aku cerita madam marah aku aritu ?? haa .. hari ni ada kelas dengan dia .. mood madam okay .. gurau gurau .. dan aku paling suka statement dia yang " bila lecturer marah tu , maknanya dia sayang , dia pedulikan kamu .. kalau dia tak marah , maknanya dia tak kesah langsung pasal kamu " .. walaupun benda ni orang cakap LAME sesangat , tapi bagi aku bila madam cakap macam tu , maknanya madam still pedulikan aku .. so aku rasa lega ..

10 comments:

Jerung Gergasi said...

sweet jer ade adik kecik. jeles betol. hehe.

yna fazlyna said...

suke no. 2 dan no 3.. huhu comel adik kamu ye...
wet yna kat nuffnang baru rm8. tah bila leh cash aout nye

whitecappuccino said...

Alhamdulillah..semua good news kan?? comeynyer adik bongsu syed ni :)

nursyamime said...

semuanyer good news...
untung lah..:D
btw, chumelnyer adik..;)

y-A-n-A said...

seronok sangat datuk Lee Chong Wei menang! ++ adik awak sangat comel! :DD

.:|kamaryeah|:. said...

tumpang hepi 4 u~

Wahida Nasution Thakhrim said...

bagusnya.. semua berita gembira.. tumpang gembira utk awk..
comelnya sofea.. semoga dia membesar dengan sihat..

iniialahaku said...

good news or bad news...jadikan motivasi ntuk hari mndtang...

gila ah komen aku..hahaha...

isabelle said...

comelnya adik tu. grrr...

Azrul Arm said...

Alhamdulillah . :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...