NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, March 15, 2011

Rindu Kampung Halaman .. Rindu Koala .. Rindu Kangaroo ..

entri ni khas untuk Albert , Robert , Bert , dan segala bert yang lain .. Maria , Harold , Kelly dan sebagainya .. aku rindu kamu .. haha .. menyampah bila aku baca balik ayat ni .. tapi takpe lah .. actually kan , bukan kampung halaman pun .. the only tempat di luar Malaysia yang aku pernah pergi adalah Australia .. kecewa betul .. sebab aku pergi tu time darjah 3 .. sekarang ni ?? haramm .. kira darjah 3 tu yang pertama dan yang terakhir dah tu .. haish .. destinasi time tu adalah AUSTRALIA ..  tahu tak dekat mana tu ?? tolong google .. takkan lah aku nak letak maps dekat sini .. apa guna orang buat GoogleMaps kan .. so kira aku ni pernah lah naik flight lama lama sampai kaki ni jadi keras .. pernah lah kencing dalam kapal terbang ..

actually abah aku dapat tiket free untuk dua orang .. so dia beli another 3 tickets untuk anak tersayang iaitu akak aku , aku dan adik aku .. so time tu kami semua kecik lagi .. tak reti nak shopping pun .. untung lah duit mak ayah aku .. kiteorang ikut je apa diorang nak beli .. makan pun sikit je .. TIDAK ADIL .. aku rasa dalam seminggu jugak kot duduk kat sana .. gambar semua banyak dalam album .. hehe .. aku pun ingat ingat lupa dah .. ada lebih kurang 5 tempat je aku ingat lagi .. tapi tak boleh nak tampal gambar since aku dekat shah alam kan .. gambar tu semua dekat kampung .. by the way kami tidur dekat Hotel Legend tingkat 21 kot .. yang paling best kan , bilik dia ada dua bahagian .. dan bahagian tersebut terasing dengan ada pintu kat tengah tengah .. so satu bahagian , mak ayah aku .. satu bahagian kami tiga beradik .. 

1) SeaWorld



nampak tak dolphin tu berlari lari berlompat lompat berloncat loncat ? ade ke berloncat ? meloncat kot .. benda ni lah aku nampak dekat SeaWorld ..best weii .. dengar bunyi dia yang cute tu kan .. Seaworld ni in malay adalah Dunia Air .. so taman tema air ni semua berair .. ahaks .. aku nak story pun cam susah .. dia macam dah spesifik .. roller coaster pun dalam air .. so kat sini apa apa pun memang kena basah . thats why orang akan bawak baju spare .. sekarang ni maybe lagi banyak perubahan . mesti lagi best .. aku pegi sini 17 tahun yang lepas .. lama sesangat dah .. ala ala sunway lagoon lah kalau dekat malaysia nie .. 

2) DreamWorld



dreamworld ni dalam malay adalah dunia mimpi atau senang kata dunia fantasi .. haaa kat sini permainan dia luar biasa .. actually takde lah luar biasa sangat .. since kita kan dah pernah tengok game dekat Genting kan .. lebih kurang je .. tapi dekat sini lebih hebat dan bergaya .. hehe .. game yang pelik pelik .. sangat best .. menarik .. tertarik .. kau memang da bomb lah dekat sini .. kiteorang pergi setiap tempat ni 1 hari 1 hari .. so main memang puas .. 

3) MovieWorld

 
tempat ni adalah set untuk cerita cerita warnerbros dan sebagainya ..even cerita batman pun shoot kat sini .. and guess what aku didedahkan dengan cara filming dekat sana .. contoh kan korang perasan tak scene dalam cerita batman or spiderman yang diorang selamatkan orang dekat tepi bangunan .. itu tipu je .. tak de nya diorang nak risk kat diri kat sini .. actually korang just duduk dalam studio .. korang just perlu berdiri .. then nanti diorang shoot, dekat screen keluar gambar korang tepi dinding .. faham ?? ala ala CGI jugak .. masa darjah 3 diorang dah ade teknologi ni .. malaysia sedikit ketinggalan lah kan .. then aku ada pengalaman duduk dalam kereta batman .. yang tengah bergerak .. korang perasan tak ada scene batman duduk dalam kereta dia then kena langgar bagai tu kan .. kiteorang dapat rasa benda tu .. duduk dalam kereta batman .. then bila ada orang jahat tembak , kiteorang boleh rasa kena tembak , kereta bergegar .. best .. ada jugak ala ala show police academy yang lawak gile babi .. gempak ..

actually banyak lagi nak cerita tapi nanti panjang berjelar pulak post ni .. yang penting aku ada gambar dengan koala , aku peluk dekat bahu , then cetak dekat baju .. so gambar gambar aku .. smart gile .. mesti korang jeles kan ?? even dekat gelas pun ada gambar aku .. ekhem ekhem .. dengan kangaroo pun ada .. siap main cukup bulu biri biri lagi .. tapi kesian lah tengok biri biri tu takde bulu .. cekeding sangat .. overall gile best .. nanti aku dah kerja , aku nak pergi balik tempat ni .. sangat nak pergi balik .. korang pernah pergi oversea ?? singapore ke indon ke ?? cuba kongsi .. hehe .. =D .. 

p/s : gambar gambar kat atas ni GOOGLE .. harap maklum ..

 

5 comments:

whitecappuccino said...

penah tengok benda ni kat Disneyland Florida, Sea world kat Ohio hehe dulu penah duk sana..belajor.

lini hasnan said...

wow, da penah g australia.? bestnya :)

mzhany said...

nak tgk kanggaro jugak...uuu

ayu cheese cake said...

bestnyee alhaii . tpi ayu tkot naik tuh semua. Ashanee ? :)

elnino moona said...

tak berpeluang lagi nak balik kg kat indon.. hohoho~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...