NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, March 15, 2011

HUTANG BUDI DI BAWA MATI .. HUTANG MANUSIA , BAYAR LAA WOI !!


hari ni , aku tak pergi kelas . bukan sebab aku tak nak pergi . ni bukan kemahuan aku . tapi aku terpaksa . sebab nya . segan lah nak bagitau . nanti korang fikir aku ni over pulak . tapi betul lah . hmmm . tak yah cerita lah kot . tapi kalau tak cerita karang , rasa cam tak best pulak . haish . nil ah jadi bila sindrom gedik melampau melanda . sebenarnya kan aku ni paranoid . korang tahu tak yang ada nuclear leaks dekat jepun ? haa aku takut terhidu udara tu . nanti tak pasal kena kesan radiation . tak hensem dah aku lepas ni . okay pendek cerita lah senang . aku MALAS . cukup cukup . jangan tanya lagi . behave please .



aku sekarang ni rasa macam haram gile . bukan anak haram . jangan cepat mentafsir kata kata aku ni . aku bukan nya serious orang nya . aku kecewa sebab kawan yang aku percaya boleh pulak tipu aku macam ni . al kisah nya tahun lepas , kawan aku ni susah sikit . so kebetulan aku ada lebihan sikit . dia nak buat loan dengan aku . aku bagi lah pinjam sikit duit . tapi sampai sekarang haram nya nak bayar . asyik duk tabor janji manis di tepi bibir je . aku sekarang serious beb memang takde duit . dalam akaun aku ada seratus je . atm kad memang lah ada 3 . tapi setiap akaun mengandungi less than rm50 . so campur tiga tiga kad adalah seratus lebih .

8 bulan yang lepas aku tak mintak langsung . sebab aku tak nak guna lagi . eh bila aku diam , dia pun diam sekali . amboi naik tocang betul lah . nasib baik jauh beb . kalau dekat aku bagi sikit bau ketiak aku ni . geram bebenor dah ni . sebab dia aku susah nak makan . fine lah makan okay lagi . aku nak beli barang barang kena fikir 10kali tau . memang lah dia pinjam tak sampai seribu tapi lebih seratus . dan rm10 pun sekarang ni bagi aku sangat lah bernilai okay . boleh beli Cadbury yang besar tu . dah lama dah aku nak makan wei . tapi tak beli . so kalau siapa rasa simpati , boleh derma cadbury yang besar dekat aku . yang kecik tak main lah . sorry . demand melampu aku ni . bagi penyepak baru tau . 

Kesimpulan nya , kalau dah tau kita berhutang , buat lah cara baik . bayar ansur ansur ke . jangan buat diam je . orang kalau tak mintak , jangan pijak kepala . beragak sikit . sekarang bila tuan dah mintak , kena lah bayar penuh . bila tak bayar makan lah caci maki hamun orang . bila nak bahagia hidup kalau asyik kena maki hamun je . tapi aku jarang nak maki hamun . sebab kalau maki hamun dia tak bayar tak guna . aku nak duit tu je . apa apa pun , ingat lah adat kita meminjam dan meminta . nak pinjam , pandai mintak baik baik . time nak bayar , buat liat macam plastesin . sabar je lah . tapi sekarang dah hilang sabar , jangan sampai aku mintak dengan mak sedara kau yang kaya raya tu . maaf entri emo . tapi aku bukan emo boy . kadang kadang je . tunggu la sikit masa lagi aku jadi macam ni : ... 








9 comments:

miss nailofar... said...

hahaha..btoi2 tu..
ak pon ader kwn yg hutang tp xnak byr..
berbulu je..

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

sabaq erk..aku pun ada gak membe mcm tu....kadang2x nak marah sat g tacing...malas aku..geram pun ada..



KLIK SINI>Dunia Semakin Tua,Kiamat Sedang menghampiri

Shamsuddin Amin said...

hutg mmg bahaye...
ak dh serik nk bg hutg..
lntak la dorg nk cakap ape... =P

whitecappuccino said...

ni yg pyh bagi hutang..kawan pulak tu..tak bagi tak sampai hati..bila dah bagi boleh dia wat tak tau pulak.

Cik Fia said...

rasa dah tade utang kot..

Kakkoii said...

cuba kita halalkan hutang tu.. selagi dia x bayar selagi tu kita dpt pahale.. ~collection untuk akhirat tu. wuuhuuu~

Tapi kalau kita sakit hati, kita sendiri yang susah. penyakit datang, pahala pun ilang. Ish3

Kesimpulannye, jom la join kakkoii makan meggi! haha <--salah seorang mangsa gak

Cik Moon said...

biasa laa.. time nak pinjam..baik je.. ckp pon manis2 je.. dah dapat...bila minta... mcm2 alasan..siap mengelak..

fadhdeela said...

biasa la org kalo dah hutang ssh btol nak byr!! ape kess..dah pinjam pulangkan la!!

Meh singgah: Aku Masih Dara!!!

eyqa amin said...

said...
what can i say is....
SABO JE LA~~~~
^o^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...