NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, March 9, 2011

Make Up & Wanita Tak Dapat Dipisahkan .. Lelaki Kata Euwww

Kita kan , kaum lelaki suka yang sederhana je kan .. tak suka yang lebih lebih ni .. ada orang yang cantik dengan make up .. ade orang memang Nampak lagi buruk with make .. so how to make sure you guys where make up nicely .. aku tak pasti .. but personally , I don’t really like orang ber make up lebih lebih ni .. enough lah letak bedak sikit sikit .. the reason why bukan sebab aku dengki aku takleh pakai mascara , blusher tu semua .. tapi sebab keaslian dah hilang okey bila pakai make up .. okay fine lah .. nak nampak lagi cantik .. tapi tak semua pandai make up .. ade yang bertukar jadi momok .. ada yang bertukar jadi zombie kampong pisang .. macam macam gaya .. haish .. pening den ..

Kenapa perlu make up lebih lebih ? ada yang pakai bedak 2 inci .. dah macam opera cina aku tengok .. aku pun guna bedak ni .. tempek kat muka ni .. supaya tutup sikit lubang lubang jerawat nie .. actually aku nak bagi nampak licin .. baru Nampak jambu sikit .. sebab sekarang ni aku tak jambu sangat .. sebab tu awek taknak .. kalau jambu sikit , muka dah macam david archuletta .. OMJ .. ramai lah beratur mintak nombor aku .. time aku aku nak jual mahal lah sikit .. orang orang yang aku minat tu , kalau mintak nombor aku , aku nak bagi nombor orang lain .. bagi nombor mamat burger bawah rumah.. boleh ?? tapi aku takde lah pakai bedak tu berlebihan .. adoi ..

Sebenarnya nak cantik senang je .. ni aku nak bagi petua .. eh hello , walaupun aku tak cukup hensem nak bagi tips nak hensem , nak cantik , aku ada reliable source okay .. walaupun aku tak cuba lagi , tapi aku share jugak .. sebab aku rasa macam berkesan .. kalau korang try menjadi .. cepat cepat bagitau eh .. aku nak buat jugak .. ekhem ekhem .. caranya adalah seperti berikut ..

Tengok cermin lama lama , dan sebut slow slow dengan penuh keinginan dan harapan , “ Aku cantik .. aku cantik .. aku yakin aku cantik .. aku ada apa yang orang takde .. aku cantik.. cantik sangat .. awwwww .. “ okey dah buat belum ?? ulang cara ni sampai cermin tu pecah .. kalau nak hensem tukarkan perkataan cantik kepada hensem .. step paling penting , tolong pejam mata eh .. jangan biar anda nampak diri anda dalam cermin .. nanti anda terkejut ..

Okay .. sekian tips untuk hari ni .. haish .. aku dah pandai bagi tips .. confirm lepas ni boleh challenge fatinliyana .. kenal tak fatinliyana ? aku baru kena dia kelmarin .. sekian terima kasih .. pewwiiit .. kawan aku cakap dia cun .. aku kata ?? boleh lah .. tapi takde lah cun sangat .. aku prefer hanis zalikha .. huhuhu .. taste nak tinggi je kan .. tunggu lah aku muka jambu dulu .. then aku ngorat hanis zalikha .. time tu korang confirm nganga mulut luas luas terkejut .. sekian terima kasih sekali lagi ..

p/s : make up sikit sikti sudah .. nanti bf/suami korang tertukar gf/isteri dia dengan hantu raya .. Lariiiiiiiiiiiii ... tapi kan paling penting , tips nak tahu anda cantik ke tak , cuba lepas bangun tidur anda cari cermin , tengok muka bangun tidur tu cantik ke tak .. kalau cantik , memang sah anda cantik betul betul .. bukan tipu punya .. tapi kalau nampak tak cantik , aku rasa baik lepas ni pergi beli topeng power rangers .. pakai .. boleh ? ...

18 comments:

Syazana Aziz said...

semalam masa kelas mandarin, ada budak kelas nak kuar kelas pi toilet. bila sekali pandang budak tu, dalam hati kate "OMG! what the...??? pakai bedak sejuk pi kelas ke hape? (sambil mate dok renung muka dia yg agak scary tu)" pastu celak lagi. OMG exactly macam hantu raye.

aiman said...

haha..kalau dah smp macam pakai bedak sejuk..tu momokk nm nye..:)

@xiM said...

saya suka perempuan yang berwajah natural jer..takyah mekap..natural beauty is better

eyqa amin said...

said...
ahaha~~~mcm dh skarang nie....
nk cntik cm lisa suruhani tp xprasan yg make up dh macm tepung gomak...
lol =p
nice entry

GAPURA ILMU said...

heheehehehe... kelakar la.....

AIN JAAFAR said...

aku pon xsuka make up.atoii

Rainbow said...

hahahhaha rain ketawa smp sume staff paling ah bila bc entry ni.. wat a nice joke!

rain nk gtaw rain xpndai makeup..arini try makeup, so ni zombie kg pisang dtg bg komen hahah

Isteri Yang Comel said...

IEB raser kan Ieb bangun tido lagi cantek dari besolek.. cet pasan.. hihhihi larik 100 meter

makdara TERdiva said...

mekap sikit2 sudah! yg pnting natural beauty..eceh!

ieyza afieyna said...

semua manusia cntik disisi ALLAH... kerana ALLAH yg ciptakan manusia mcmtue.. so xperbeli TOPENG POWER RANGERS !

Cik Yana said...

Cantik tu lahir dari keyakinan diri :)

:.NueRuL.: said...

sometimes gurl make up ade sbb taw..sbbnye confident..ble kte cntik or ok laa, so xmalu nak berdepan ngn org..tat nurulnye opinion..huhuu...tp nurul bkn jenis heavy make up k juz simple2 saje..bye :)

Fatin Aimie 88 said...

haha xley blah..de gak mcni..da mcm jampi je duk dpn cermin haha

Fatin Aimie 88 said...

haha xley blah..de gak mcni..da mcm jampi je duk dpn cermin haha

SiS NaD said...

HeHe!~ SaYeR MaNG CHaNTeQ!~ SKiaN SJe DaRi Si CHaNTeQ!~ (^_____^)V

NiCe TiP... TaPi SaYeR PuN TaK SKe MeKaP TeBaL2... :D

Gen Fujita said...

Mekap jelah ikut selera sendiri. Rasa nak nipis, taruk nipis. Nak tebal, taruk tebal. Tapi kalau tebal sangat jangan pulak komplen bila orang kata macam raja kapor dengan tepung gomak. He he...

cik nur said...

make up sebenanyer tak perlu nk tebal2 nnt buat rosak kulit jerr hehehe
tapi pape pn kena la confident dan cantik kat dalam hati ^___^

Wahida Nasution Thakhrim said...

banyak sekarang ni nampak ramai sangat yang putih melepak dimuka tapi gelap ditangan.. Jauh beza la warna kulit aal dengan lepas bertempek makeup.. nak gelak, tak sampai hati, nak tegur karang ada yang kecil hati.. jadi diam2 aje dan beringat pada diri sendiri yang jangan buat perkara yang sama..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...