NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, March 8, 2011

Nasib Malangku Yang Tidak Berbau ..

Malang tidak berbau . hidup tak selalu nya indah . hari tak selalu nya ceria . here’s the thing . aku nak kongsi cerita aku yang kurang bernasib baik ni . terjadi semalam dah . tapi aku takda mood nak update terus since ye lah kan dah kena …. Haaa kena apa eh ?? nak teka ke ?? takyah lah .. aku bagi cerita complete terus .. senang .. tak perlu lah korang nak fikir fikir .. ni bukan soalan Spm ke ape .. al kisahnya hari Isnin , aku ada kelas pukul8.3oam-6.oopm non stop .. lunch hour pun takde .. so sekarang korang Nampak tak betapa gila nya hidup aku hari tu .. perasaan pertama adalah BORING .. kelas satu hari kot .. siapa boleh tahan ..

Time kelas tengahari tu kan , kebetulan madam masuk tak berapa nak awal , aku duk bising bising argue pasal kelas ganti ni .. takde lah .. korang fikir logik .. madam cancel kelas minggu lepas .. so kami jadi mangsa nak kena korbankan time lunch hour sebab ada kelas ganti .. fair tak bagi kami students ? padahal madam pun korbankan lunch hour dia jugak untuk ajar students sebab taknak bagi kiteorang lost tak belajar .. haaa orang cakap ilmu tak perlu berkira .. tapi hari tu memang aku berkira . sebab aku lapar kot . ntah lah .. padahal dah makan before kelas 8.30am tu .. nasi lemaklagi .. bukan sebarang nasi .. tapis serious .. apa yang aku argue tu ikhlas dari hati .. memang aku tensen .. tapi serious , hari tu je aku rasa macam tu .. biasanya aku tak rasa pape pun .. mungkin sebab aku ada problem sikit hari tu . tu yang jadi macam tu .. aku tak pernah marah atau tak suka pun bila madam buat kelas ganti .. sebab aku tau kelas ganti tu , nak bagi ilmu kat students jugak .. cuma hari tu je aku macam tu .. tolong jangan salah faham eh .. aku tak berniat nak jadi kurang ajar ke apa ..

Fine lah .. tapi sehari belajar aku dapat input O .. telur ayam .. tahu taka pa maksud telur ayam ?? maksud nya anak ayam bakal dilahirkan .. LAME .. so sambung dengan kelas lepas pukul2.00pm .. time tu memang kemuncak aku takleh kawal perasaan .. aku pergi serang madam .. haaa takde takde .. aku hilang focus .. dan aku duk cakap cakap dengan orang tepi .. tanpa hirau apa apa .. dan aku lupa pantang larang madam tu bahawa JANGAN BERCAKAP DALAM KELAS, KALAU NAK BERCAKAP SILA KELUAR KELAS .. aku memang lupa beb .. sangat .. so apa hasilnyaa ..

“ WOOIIII .. IF YOU WANNA TALK , PLS DO IT OUTSIDE THE CLASS “ .. sebijik maca ngauman harimau .. kuat gila .. perit macam petir .. satu kelas diam .. aku terkedu .. tangan ketar ketar .. tunduk .. telinga bingit . pekak sekejap .. hati berdebar debar .. since tu first time aku tengok madam jerit macam harimau belantara .. aku terdiam .. takleh nak kata apa .. then madam marah lagi , “ I TOLD YOU EARLIER , DO NO TALK IN MY CLASS .. Faham tak? “ .. aku diam .. takut beb .. dah lah aku class rep .. confirm confirm madam kenal aku .. aku buat hal lah pulak ..

“ NI FAHAM BAHASA MELAYU KE TIDAK .. AM I TALKING TO HUMAN OR TUNGGUL KAYU .. UNDERSTAND OR NOT “ .. oh rupa rupanya dia duk cakap dekat aku .. baru lah aku jawab understand madam .. start pada time tu , memang lah aku tak tengok dah muka madam .. takut .. bersalah pun ada .. memang lost focus sampai ke habis .. kelas yang seterusnya pun dah rasa macam tak mampu nak grab idea pape .. hmmmm .. malang sungguh hidup aku ni .. boleh kata kena marah dengan lecturer ni dah sebati dengan diri aku .. teruk gile perangai aku sekarang .. hmmmm ..

Moral of the story : dalam kelas takyah bercakap langsung .. kalau nak berkomunikasi dengan ornag tepi , tulis dekat kertas je .. then buat ala ala chat room ..haish .. taktau lah next class macam mana .. aku ada mesej dia minta maaf .. tak tau lah dia terima ke tak .. ntah ntah lepas tengok nama aku dekat hp dia , terus dia campak hp ke tepi . haish .. apa nak jadi .. sorry for those rude words ..

13 comments:

Cik Miera said...

halamak..chill la awk..biasala tu, lama2 nnti die msti xmarah nye..sabar2..pasni jgn bersembang2 ye..

xcyber said...

kejamnye lect tuh..
x ptut taw

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sabo ye . nnty oke lah tu ye .

Miss Red said...

just to share my experinced..
dulu dapat lecturer yang suka baca slide..so kita orng dalam class jd mgntuk gile.n 6hen time dia bace slide tu..apa lagi kiter orng pasing2 paper la...last2 tiba2 lecturer 2 perli2 kat kiterorng....fuhh memng terbakau la dengar.....hahah..

~~zAnAfAhMi~~ said...

sabar ye dik, nak belajar mmg bnyk dugaannya....sib baik tak kena ketok ketampi...

iKhRam said...

hahaha...
relax la.. buat bese je.. lama2 ok la tu nanti.. yg penting jgn lupa minta maaf dan terus-terusan mintak maaf

Amyna said...

Owhh... tak pa amer. langkah kamu minta mahap tu kira terbaik sudah....

Kamu student, sampai bila lect nak marah2. p mai pun uols akan berhubung juga... sabaq na. Maybe mood madam semalam tu ke laut.. thinking +'ve ya amer... :-)

Rose Johari said...

mungkin madam awak tuh moody kot, tuh larh lain macam jer. Mgkin dia pon x suka buat class ganti, tapi takut dipersoalkan pula oleh lec lain tu lah wat class ganti tuh ;D

Nulia said...

jangan risau bro , dia akn cool down ... ^_^...ngeee...suka gaya bahasa kamu buat pmbaca rasa x bosan ... ^_^ ...

boley jadi sifu saya ?

gEe said...

wahh. mmg tension thp babun klau kne cmni.

MiSsZ said...

Hehhe.. sabar mir..Biasala camtu.. Waktu kelas MiSsZ dulu, budak cina suka bising.. satu hari, lecturer foreigner kami merajuk, terus keluar kelas, langsung dia tak ngajar hari tu.. pastu, automatik kelas senyap..

MiSsZ nak bagi pendapat sikit, harap amir tak marah.. MiSsZ rasa amir nak tulis Ni FAHAM BAHASA INGGERIS KE TIDAK, instead of NI FAHAM BAHASA MELAYU KE TIDAK.. dari cara MiSsZ baca, MiSsZ faham camtu.. tapi dah 10 org baca, sorg pon tak tegur.. Mungkin MiSsZ yang salah fhm.. sorry ek.. pendpt MiSsZ jer..

MiSsZ nak ajak awak kumpul duit kat sini.. http://missz84.blogspot.com/2011/03/jom-tambah-duit-sambil-blogging.html .. pastu, awak leh guna duit tu beli hadiah tu madam, tanda minta maaf.. leh kan Mir??hehehe..

Izzuddin Fauzi said...

standard kot, ak kena jugak hari nie cam ko.. tapi lg lah bestnyer... Bukan sebab cakap2 tp sbb tido...

http://www.myetech9.com/

rubi @ cawan2 said...

kadang2 ada lect yg xbagi kita ckp dlm kelas.

hampeh jek.

pastu, budak u keluar, x reti ckp (komunikasi), nak slhkan siapa tu? huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...