NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, March 7, 2011

POTONG QUEUE : wei beratur betul betul

selamat pagi . hari ni ada cerita sedih . kelas aku hari ni dari pukul 8.30am sampai pukul 6.00pm . tak de masa rehat sebab time lunch hour ada kelas . gila tak ? gila tak ? tolong kata gila , kalau tak , aku rasa macam i walk alone je . ekhem ekhem . hari ni aku rasa aku bakal jadi macam biskut marie cair dicicah teh o panas . masa mana nak makan eh ? bukan orang gemuk tak tahan lapar lah sengal . ini untuk kebaikan bersama . hehe . kalau tak makan , macam mana nak ada tenaga nak belajar . kalau tak minum air , macam mana nak dapat oksigen untuk otak . hehe . tiba tiba aku pandai sains padahal dulu tak pernah kesah pun dekat 02 , c02 ni .


nampak tak poster tu ? haa tu yang aku nak cakap hari ni . potong Queue atau barisan ni bukan jadi atas jalanraya je . banyak keadaan sebenarnya . orang yang memotong akan rasa BANGGA , ANGKUH , BERLAGAK .. manakala orang yang dipotong akan start MAKI HAMUN , MENYUMPAH SERANAH .. yang paling teruk ada jugak yang duk doa si pemotong mati eksiden kat simpang depan .. astaga .. sampai tahap tu .. ye lah .. orang duk beratur korang senang senang je tunjuk otai potong .. takde otak ke wei ?? okey melampau .. tak da hati perasaan ke wei ? orang lain dah lama beratur kot .. 

cuba korang recap balik zaman asrama dulu .. kita beratur panjang panjang kat dewan makan .. tiba tiba datang senior yang kepala udang busuk datang potong kita .. kalau potong dua tiga orang dari belakang , takde lah berasa hati sangat .. takde lah marah sangat .. ni potong orang depan sekali .. cilaka betul .. aku marah sial .. dah lah potong orang depan sekali , kalau dia sorang takpe .. ni sekali dengan kroni kroni dia macam anak semut .. lahabau betul .. tu baru satu geng .. datang pulak geng senior yang lain .. EMO !! dan benda ni jadi tradisi .. sebab nya kan .. time aku jadi senior , aku pulak potong Queue .. bukan sebab apa .. sebab senior ada kelas tambahan , so kena pergi awal ke kelas .. kan nak dapat 10A .. dan terpaksa potong .. sorry adik junior .. tapi kalau senior tak potong , junior tak kan dapat rasa pengalaman ni .. hehe ..

keadaan lain contoh nya dalam memikat seorang awek .. ekhem ekhem .. yang ni kelakar .. huahaha .. contoh keadaan kan .. si A ni dah lama kot berminat dengan perempuan B .. dah jadi macam kekasih alam maya gitu .. main mesej bagai kan .. bestfriend A ni pulak , si C ntah datang dari mana .. tiba tiba muncul dalam hidup perempuan B .. al kisah si C lebih romantik dari si A .. lalu si B lebih melayan si C .. salah siapa ?? salah A lah , sape suruh tak romantik .. ahaks .. dan last last si C yang dapat .. apa lagi , si A bengang tahap gaban la wei .. namun di sini , wajarkah si A marah ? hmm secara moral wajar lah .. tapi tak perlu sampai tahap tikam menikam wei .. tetapi dari persepsi si C , mesti dia kata si A tak wajar marah .. sebab si B bukan nya si A pun .. baru nak try .. haha .. lagipula si B ada hak untuk memilih .. bukan boleh nak paksa paksa .. amboi C , kau cakap senang lah .. sebab kau tu pemotong .. cuba kau yang dipotong , aku rasa dah lama dah si A jadi arwah .. aiyoo .. hehe ..

p/s : korang pernah ke alami keadaan potong memotong ni ? ke korang di potong ? haish .. renung renungkan .. bye .

11 comments:

sumanje said...

salam...su nak simpan link blog nie dalam blog su boleh..?
mintaki izin dari empunya blog nie...

nanti kirim kat komen su ek..
maaf su singgah tanpa diundang..

sumanje

Arpiiz said...

saya rasa yang selalu buat cuma potong kek je, potong queue ni jarang sangat..hehehe

Anonymous said...

kalo aku bro rse macam nk tibai jer org potong que...tp kalo ptong psal awek mmg r mlampua nk marah..tp kalo kwn sndri ssah jgk la...myb ak naik hangin jgk...

Duta said...

sedihnya kne potong...nnt bljr jd pmotong yer awk..

AYIE said...

mih mih mih..
kemain agresif abg sorg nih..
sy agak jarang la dpt stuasi cmtuh..
1- sebab zmn skrg da xde kot buli2 junior nih (dak pompuan la)
2- tak reti bwk keta.. ngeee
sabaq bro sabaq ^_^

BeaN MorENo said...

haha...hate this kind of attitude

ztie said...

paling tak suka org potong Q tak bagi salam. kalau ye pun nak potong. Bagilah salam (potong dengan cara betul) hehehe....

Nasuha Salleh said...

sebut psl potong memotong ni
selaku org pompuan..
tiba2 teringat sayur-sayuran di rumah =D
hehehehe

zmah said...

Tuan blog....suka akak baca ialah perkara biasa berlaku...

kay_are said...

paling ingat memang part kne potong ngan senior time makan r.. sabar je r..

radziey said...

sabor je la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...