NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Friday, March 4, 2011

NUFFNANG , i nak kahwin dengan u boleh ?

hello dear readers . amaran keras ye ni bukan entri bodek Nuffnang nak mintak BE ke apa . ni adalah entri appreciation ku terhadap Nuffnang . sebelum cerita kenapa , aku baru habis test actually petang tadi . International Law . okay aku study last minute . dan sudah pasti bukan semua soalan aku tahu jawab . dan nasib baik madam aku baik gila , lepas dia bagi kertas soalan , terus dia keluar dewan exam . so kami pelajar pelajar jujur , cuba untuk mengembirakan hati madam . kami jawab menggunakan taktik supaya madam happy je bila tick kertas kami . cara yang macam mana ? itu dirahsiakan . sebab apa ? nanti jadi lain macam . lain macam yang macam mana , itu yang kita tak tahu . 

actually , Nuffnang bagi aku hadiah LAGI . Lagi tu maknanya bukan kali yang pertama . walaupun Nuffnang tak pernah bagi aku Buffered Earning ( BE ) , aku okay je . aku terima je . walaupun aku dah memenuhi syarat untuk dapat BE , tapi tak dapat jugak . aku tak sibuk sibuk pergi hantar tiket dekat Nuffnang . aku diam je . aku tunggu je . walaupun aku jeles tengok orang tu baru sebulan pakai Nuffnang , dah dapat BE . aku try untuk tidak jeles . dan hasil kesabaran aku , nuffnang bagi aku tiga hadiah . hehe . nak tahu hadiah apa ? mungkin bagi korang , takde apa . bagi aku ada . since bukan senang nak dapat kan . yang bertuah dapat . kalau tak bertuah tak dapat lah . ekhem ekhem saja je nak stress aku ni bertuah . bukan riak , bukan takbur , realiti . aku syukur . 
hadiah pertama merupakan invitation untuk tengok Beastly . tapi aku terpaksa tolak sebab aku ada test lah pulak kan . isk teruk betul . so terpaksa tak pergi . tapi aku memang tak confirmkan kehadiran lah . so Nuffnang mesti dah cari pengganti aku . aku ni berperi kemanusian lagi . tak dengki kat orang pun. dan guess what , di saat akhir , test aku dibatalkan . rugi rugi . kalau tak free free dapat tengok cerita ni . haish .


hadiah kedua merupakan tiket untuk tengok Konsert Aznil Hore Hore . yang ni pun aku terpaksa turn down . sebab aku ada kelas ganti . walaupun sempat aku nak pergi , tapi aku takde transport . dan tiket ini untuk seorang . so memang tak boleh lah . nak naik bus mana lah sempat kan . haish . tak sempat jumpa Paknil . kalau tak , boleh bagitau Paknil , ibu aku kirim salam . tu lah ayat yang aku hantar . kenapa anda nak jumpa Paknil, aku jawab sebab nak bagitau Paknil , ibu aku kirim salam . hehe .. nice tak ?


dan yang ketiga, dan yang paling latest . baru je dapat . aku baru je check email setengah jam yang lepas . tiket untuk screening Mars Needs Moms . OMJ . sangat teruja . gila lah . sebab teruja mesti lah sebab cerita ni kartun . dan jugak yang paling penting 3D beb . kalau nak beli tiket 3D sendiri , mahal lah . hehe . yeah yeah . aku dari tadi lagi duk belari lari anak dalam rumah ni . excited sangat . syukur syukur . Nuffnang bagi 3 tiket dalam masa dua minggu . thank you Nuffnang . takde BE pun takpe , tiket wayang dapat . yeah . aku sertakan sekali jawapan yang aku tulis eh . Alhamdulillah .. hehe.. cerita ni hari rabu malam .. walaupun hari khamis tu aku ada test .. aku nak pergi jugak .. tak kira tak kira .. hehe ..



p/s: thank you Nuffnang .. thank you sangat sangat .. kalau lah Nuffnang ni orang , memang lah i ajak u kawin .. nak peluk u ketat ketat lagi .. ekhem ekhem .. kalau bagi BE sekali dengan tiket ni lagi gempak .. hehe .. tapi aku tak tamak .. aku terima je .. hehe .. kalau dapat BE , bonus .. =P .. 








8 comments:

Saiful Nazmi said...

x penah dapat macam ni pun... hmm...

"10 Kasut terpelik di dunia"

eesyaheera said...

perghhh, banyak nya nuffnang bagi hadiah kat kau. jelessssss

ztie said...

wah wah .. seronoknya dapat hadiah dari pada nuffnang. Kalau dapat BE lagi masyuk tu

FariehanIbrahim [LBC] said...

waaaa~ jeles3!
comelde join gak, tp xpenah dpt pom. wuwuwuuu

caliph shuriken said...

congratz bro dpt byk tu, hikk..
last year sy pnah dpt invitation jgak.. movie Tekken ^^

latest en3: ~ viva barca ~

Kaoshi said...

wah bertuahnya.. cemburu nih.
haha..

dillataib said...

nasib baek mg yg dpt.
kalo ak dapat?

kena la turn down sume.
haha;p

xcyber said...

bestnyer
congratz ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...