NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, April 2, 2011

Anda Diberanakkan Macam Mana ?




comel kan ?
so cute .. sangat cute ..
okay cukup cukup lah memuji ..
ni gambar aku lepas jumpa
nurse dekat klinik nie ..
aa masa kecik dulu ..
pecaya tak ??
laa dah aku comel time kecik .. 
nak buat macam mana ..
tak leh nak ubah fakta tu ..
ekhem ekhem ..


hi , selamat tengahari . mak ayah korang cerita tak macam mana korang dilahirkan di dunia ni ? pernah tak mak ayah cerita bagaimana susah nye nak keluarkan korang dari rahim ? hmmm . mak aku selalu cerita . tapi taktau lah kalau mak ayah korang nak keep it as secret . then bocorkan time korang kahwin nanti . ala ala secret of our life gitu . mak aku cakap aku lahir paling senang . mak aku masuk je delivery room ( ala ala delivery Mcd dah . lapar lah pulak ) . duduk atas bed . terus aku keluar . tak perlu nak teram lama lama . tak perlu nak push berulang ulang kali . mulut doktor pun tak letih nak cakap Push Push Push . so mak aku tak sakit sangat pun . rasa macam gigit semut je . tu mak aku jugak cakap . 

disebabkan aku lahir dengan mudahnya , perjalanan hidup aku , proses pembesaran aku tak susah jugak . tu yang sampai besar gedabak ni . sebab senang sangat . macam adik aku, dia beranak melalui pembedahan . time tu kan hidup mati lah . since bedah kan . maybe selamat dua dua , ibu dan anak . dan maybe jugak salah seorang . well , mak aku survive , adik aku pun . dan perangai memang macam taik . taik di sini bukan najis eh . taik di sini nak menggambarkan perangai dia teruk , nakal , degil , pemalas , segala yang negative lah . well , maybe sebab budak kot . tapi takde lah budak sangat . dah darjah 6. tak akil baligh lagi lah tu . haha . 
yang paling susah beranak , akak aku . haha . kena vacuum bagai okay . minum susu pun guna straw . ekhem ekhem . kalau kawan kawan intan baca , jangan guna benda ni nak kacau dia eh . kesian dia . hahaha . lawak seyh . kalau yang keluar dari perut mak aku , dia lah paling kelakar . boleh tak kena vacuum sebab dia taknak keluar . konon konon takut lah nak keluar . so tengok lah perangai dia macam mana . over lebih . emosi lebih . segala nya lebih . dah lah kecik dah susah nak keluar , sampai besar menyusahkan . haha . ni observation aku lah . aku bukan buat research bagai pun . so tak perlu lah nak jerit kat tepi telinga aku " aku lahir guna vacuum jugak . okay je " . maybe kau okay , orang lain tak . 

mak nombor dua aku punya anak lagi kelakar . anak sulung dia keluar time tu kan lampu takde . eletrik terputus . so bayangkan tengah tengah nak deliver ni , lampu takde . dalam gelap wei . mommy aku ni duk push push . keluar jugak baby dalam gelap . so takde hal . putih je . then anak kedua dia , keluar okay je . takde pun elektrik terputus ke apa . tapi keluar keluar macam Anak Mamak . gelap semacam je . hahaha . kelakar kelakar . mungkin sebab time yang kedua ni tak sempat nak salin kulit kot . keluar terus macam ubi keling . heee . takpe adik aku tak baca blog aku . boleh kutuk kaw kaw . mesti korang ada cerita sendiri time lahir kan ? kongsi jom . hehe . aku janji tak gelak . haha . 

2 comments:

sya fiqa said...

hoho..
sunggah lawak :) :)

sonnet™ said...

haha!!lawak lah
sy nak keluar dr perot mak,memang susah
mak duduk lama dlm labour room.12tgh malam masuk,4 pg baru sy keluar
sebab apa taw??sebab ayah sy nak sgt sy lahir 7hb 7.hamek kauu :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...