NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, April 28, 2011

FLU

benda yang paling ditakuti time exam adalah FLU . sebab ia akan mengganggu prestasi kerja . dan benda ini dengan bangga nya telah hinggap kepadaku . orang kata datang tanpa diundang . tak malu betul . al kisah . kecewa lah jugak , sebab paper petang ni banyak nak kena hafal , kena ingat semua . semalam was hard sebab baca tak masuk , belajar tak ingat . tapi aku paksa diri jugak macam biasa . tak tau masuk ke tak . pukul 2am macam tu aku decide nak tidur dah . kalau paksa sangat sangat , nanti habis hilang semua yang dah lekat kat minda ni .

before tidur semalam aku dah makan ubat . tadi bangun , aku rasa okay sikit . Alhamdulillah lah . aku masa lagi nak study sikit . exam petang pukul2 . haish . bahaya betul . aku rela pening kepala , batuk lagi dari selesema . satu , sebab dia berjangkit . dua , buat kita jadi letih sebab hidung panas , berair je . memang tak selesa . nak jawab exam macam gitu memang lah mintak jauh . tapi aku bimbang jugak , kang tak pasal pasal petang ni , berair pulak hidung ni . mintak mintak tak ah . tapi kena prepare tisu juga . aku tak berani nak amik ubat pagi ni , nanti mengantuk tak sempat aku nak baca untuk kali terakhir .

nasihat kepada yang selalu stay up , minum air masak banyak banyak . jaga kesihatan . kalau rasa tak selesa badan , ambil ubat terus . elak dari penyakit tu merebak okay . kita kalau boleh time jawab exam , nak mentally dan physically sehat seratus peratus . supaya badan kita boleh berfungsi secara optimum dan otak kita boleh bergerak maksimum . apa apa pun , have a nice day .

2 comments:

Fyqa said...

thanks for share

*srooottt selseme

Fifi said...

http://farhanaismail.blogspot.com/2011/04/tips-dia-selesema-cikgu.html

=P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...