NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, April 4, 2011

REVIEW ABP people .. come and read aite ..


 aku tahu korang akan rasa menyampah , mual , nak muntah , boring , lame , wtf , wth segala bagai . tapi aku rasa macam nak review jugak . huahaha . sebab kan aku duk baca blog mereka yang dah review , asyik duk puji je . takde yang kutuk . so aku rasa macam nak kutuk . boleh ? will try to make it short and nice to read . tapi berjayakah aku buat pendek ? nanti kan di penghujung blog nie eh . oh sebelum tu , aku cam terharu sebab aku baru tahu aku ada silent reader . hee . suka suka . like like . thank you thank you . agak agak ramai tak lagi silent reader aku ? haa poyo kan aku ni . nak guna ayat Maria Elena lah , " i taknak tau pun . sebab i takut nanti i riak . heee "

1) Pengacara

pengacara malam ni Raja Azura , Zizan & Sharifah Shahirah . semua best dan gempak . pada awal macam best . tapi dekat dekat nak last , jadi boring dan lost sebab lawak dia dah tak jadi dan dah tak sampai . i dont know why . but overall they did it very well . tak mengantuk . tu yang pelik kenapa ABP ni lain sangat dengan Anugerah Skrin padahal penganjur tv3 jugak kan .. takpe lah , asal kan setiap kali ABP , kita enjoy . kan kan ?

2) Pemenang
hmmm .. overall pemenang semua nya boleh lah .. tak de yang mengejut sangat pun .. cuma yang macam " ek elehh , macam mana boleh menang ni .. sebab kontroversi la ni " .. yang ni ialah untuk Fasha Sandha dan Ana Rafali .. aku mati mati lah kan ingat dapat kan Lisa Surihani dengan Adira .. but takpe lah .. they got juge fan base kan .. rezeki masing masing .. orang kata untung ayam nampak di kaki .. untuk manusia ? tak tau dah nak sambung .. haaha .. yang penting Yuna memang , Fafau menang .. okay lah tu .. Faizal tahir ? walaupun tak suka , but he deserves it .. 

3) Persembahan

aku like Yuna .. sangat sangat wei .. duduk atas kerusi je .. suara fuhhh cair .. sangat sharp suara dia .. reached the note nicely lah .. dia bawak tiga lagu , gadis semasa , dan sebenarnya & penakut .. best best .. seriously .. tak mengecewakan langsung .. and the second goes to Siti Nurhaliza .. sangat comel dan cute .. sangat ladies , elegant tapi nice to see .. ada menari nari sikit .. gelek gelek sikit .. bayangkan lagu bukan cinta biasa tapi muzik lagi Nobody , wondergirl .. comel siot .. gerak tari pun nice .. kreatif sangat .. persembahan yang macam tak perlu jatuh kepada geng geng raja lawak , yang nyanyi ntah hape , dan tak lawak langsung .. satu lagi , yang duet dengan ella tu .. sangat tak best okay .. apa lah bintang idola dengan alyah tu nyanyi .. tak sesuai sangat .. yang kalau berpacaran pun ntah ape je .. suara lelaki tu sangat macam fake .. macam control suara je bang oii . anuar zain gempak jugak .. tapi tak segempak Ct & Yuna ..

4) Penyampai Trofi 

hmmm .. yang kelakar ada .. tapi yang cuba cuba buat kelakar tapi tak kelakar langsung dan menyampah pun ada .. contoh nya yang 4 orang mula mula tu .. eh hello , apa masalah nak buat lawak wei .. bagi award cukup .. adoi .. ada orang memang tak dikurniakan bakat untuk melawak .. okay .. haa satu lagi yang geng geng awan dania tu .. adoiyaa .. macam event diorang pulak .. tak syok .. yang best harus lah pergi dekat Anita Sarawak .. amboi .. menari nari wei .. yang penting body mantap siooot .. 


 oh aku suka statement rita rudaini bila ahmad idham kata " ni dalam kontroversi pun perut berisi " .. rita jawab selamba je " tu laa dalam sibuk sibuk , sempat lagi tu " .. haaa sempoi habis ..


overall , 4/5 .. tak mengecewakan .. yang paling sweet bila Shaheizy Sam menang .. serious wei .. dia berlari lari pergi peluk mak dia .. haha .. oh ramai yang kata pemenang sebenar Usop Whilcaa .. heee .. memang lah lawak .. tapi bagi aku , dia tak boleh menang lagi .. sebab lama lama bila orang muak dengan lawak KakLimah tu , dia pun dilupakan lah .. heeee .. maaf laa .. ni pandangan aku eh ..




 

7 comments:

CiK GorGeouS ! said...

nice one !! sampai 2 kaLi review yee bang =) Like yuna habis habisan =)

slumberznanie said...

hehehhe.. ye i mmg stjuu laaa!!! sonok tgk yunaa n ct nye psmbhan siapp ade tong sampahh2. sgt kreatif.. huhuuuuu....

Sabzaini™ said...

yup.tahun ni memang lain dr yg sblum2 ni.Rsenye the most enjoyable one...Tak rugi abeskan hari2 menjelang exam tgok ni berbanding stdy.hehe

azrinrahim said...

tak sempat nk tgok ABP..bz ngn asaiment + ad kuiz hari nie..hehe salam perkenalan..sudah follow kamu..
suka bergosiap ya disitu..hehhe

nabilah_2908 said...

si Usuop menceriakan suasana... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
REQUEST SI DD

mata lebam said...

best gile entry nih......:)
nak header blog free? mai singgah blog saya:) follow awak! http://matalebam.blogspot.com

Anonymous said...

aku tgk pun sekadar nk ilangkan bosan.. xtgk pun xpe..aku xnk komen ape2 sbb aku mmg x bape minat pun malaysia pye artis..kalo hollywood bole la..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...