NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Tuesday, April 5, 2011

TELUR

selamat pagi . ntah nape aku terbangun awal pagi ni . kacau betul . baru ingat nak tidur straight dan skip kelas . well then since dah bangun , kena lah jugak pergi kelas . by the way sem ni dah nak habis . haha . bakal cuti panjang bulan 5 nanti . tapi tak tau lagi nak buat apa . jumaat depan last class untuk sem 5 ni . hee . bila tengok tajuk entri ni , aku pun rasa pelik . ni macam random post okay . sebab aku tak tau nak bebel apa but still nak bebel jugak . the only thing dalam kepala adalah telur . nak tau nape . sebab semalam ada kawan aku cakap macam ni " wei kalau takde telur , takyah nak plan pape " .. then aku rasa benda ni kelakar gile .. korang tau apa makna dia ? rujuk siapa siapa yang patut okay . 

bercakap pasal telur , ekhem ekhem kelakar pulak rasa nak cakap pasal telur ni . macam sensitif je . korang tahu tak telur separuh masak ? korang tahu tak telur separuh masak banyak khasiat dia ? korang tau tak kenapa telur separuh masak biasa orang makan pagi pagi ? jap tampal gambar jap bagi feeling lebih sikit . 

 kalau pergi kedai mamak 
then order "mamak,telur separuh masak"
ni lah gaya nya mamak tu akan bagi

lepas telur tu dipecahkan
ni lah hasil nya okay

sambung persoalan. kenapa banyak gile bloggers taruk gambar dia makan telur pagi pagi ? sebab tu aku letak jugak gambar . geram . haha . aku taktau macam mana rasa dia . sebab last aku makan masa aku kecik . iaitu masa darjah 2 kot . aku pun lupa . tapi lama dah tak makan . sebab hanyir aku rasa bau dia . sangat . lepas tu kan , bila dia pecah , cair , erkkkk lagi geli nak telan . heee aku wonder macam mana orang boleh telan telur ni mentah mentah dalam bilik air sebab nak suara sedap . boleh ? tapi aku rasa ada je orang makan kan . bagus la kot . 

tau tak aku ada kawan macam papa yokies ? nama dia PERT. pergi cari gambar dia dekat link tu . memang macam telur sebijik . lepas tu kan , PERT ni buat cerita lawak pagi ni . dia kata dia macam anak keling . huahahaha . pergi cari gambar dia cepat cepat . heee . aku rasa ada gambar dia tu dekat blog dia . 


teka teki pagi ini : telur dengan ayam , mana datang dulu ? mana lahir dulu ?

4 comments:

Nora Shahaira said...

argh..teka teki tu memg menyampah nak jawab...

sedap aa telur separuh masak..sebijik tak cukup..takut la akak nak makan hari-hari..

tapi, walaupun macam tu..akak nora tetap gelikan telur mentah..tapi tetap kena telan bila tgh bersedia nak teran kuar anak..3 biji pasti..letak madu....warghhhhh....tidak....

josrevalution said...

salam..bro..nice info untuk tulur..huhu..pasai teka teki tu..am..seingat sye..t-tki nie..dah cukup lame..n lupa dah jwabnnye..haha..tapi pape pun folo u juga..folo me back yer...nice blog bro..oppss..sudi tak bloglistkan blog aq d blog bro nie?..nt kalo sudi PM aq n bloglist juga blog bro at my..tq...video clip nie lucu ke kejam??

Nulia said...

memang bagus mkn telur separug masak ni sebab khasiatnya masih ada ..bila betul2 masak khasiatnya dah kurang or xde langsung ....

org barat kerap mkn telur separuh mentah ni sebab ia bagus untuk otak juga ... info drpd mama ...
sedap tahu makan telur separuh masak .. ^_^ ..silalah makan

p@kcikLie / mamadiana said...

dah alang2 singgah melalui apesal.com..best jugak citer telur awak ni...jgn salah faham ya...

aku mmg suka yg separuh2 masak tu..
cari telur ayam kampung baru sempoi!..pasal teka teki tu aku xreti jawab...kena ada ayam sepasang dulu baru keluar telurnya...agaknya lah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...