NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Thursday, April 7, 2011

TELUR BUSUK

pernah kena lempar dengan telur busuk time birthday ? mungkin bukan time birthday pun ada kemungkinan nak kena lempar dengan telur ni kan . tau tak telur ni bau macam haram ? gila gila busuk sampai tikus pun tak leh tahan bau dia sedangkan tikus tu dah busuk dah . hmmm . itulah kekuatan telur ni . bau kentut jin pun wangi lagi dari bau telur ni . tak pernah bau eh ? takyah bau lah . pengalaman aku bau macam haram wei . sampai seminggu terngiang ngiang bau dia . kadang kadang tengah tengah makan , tiba tiba dapat bau telur ni secara imaginasi . haish . 





family aku pernah ada pengalaman dengan telur busuk ini . aku tak pasti lah korang panggil telur ni telur apa , tapi kiteorang dekat terengganu , bila sebut je telur temelang , mesti dah lari pecut beramai ramai . nak dengar nama telur ni pun , dah rasa macam azab gila . kalau boleh , nak menyorok dalam gua je bila dengar nama telur ni . begitu hebat penangan dia kan . hee . kiteorang punya pengalaman hmmm time tu kan aku kecil lagi . aku tak tau abah aku pergi mana . tapi yang ada dalam rumah time tu aku , akak aku , mak aku , adik aku 2 orang kot . bila kecik , pukul10 malam dah kena kerah dengan mak aku untuk tidur . sebab esok sekolah . 

tak menarik kan waktu muda aku . pukul 10 dah tidur dah . kalau ada cerita best pukul 11 mlm memang lah tak tengok . tapi kalau ada ceramah agama ke , memang stay up lewat laaa . percaya tak ? okey sambung . tengah tengah nyenyak di buai mimpi yang tak sudah , tiba tiba mak aku kejut kiteorang . dia kata ada bau busuk yang melampau . pergi bukak beranda , amek ko . lebih dari 5 biji telur busuk pecah ada . terkejut beb . kenapa tiba tiba ? kenapa telur tu ada dekat situ dan kenapa pecah macam orang campak dari bawah . oh rumah aku dua tingkat . so mak aku tak sedap hati . kiteorang intai dari beranda tengok rumah jiran cerah lagi . 

kiteorang pun turun bawah , nak keluar pergi rumah jiran . bukak je pintu utama , ada lagi telur . aiyooo . serious . busuk gila . macam duduk dalam reban ayam dah rasa nya . pergi umah jiran , jiran cakap " patut lah bau kuat sangat . ingat datang dari mana " .. selepas sesi nasihat menasihati , jump to conclusion , ILMU HITAM . what ? biasa kalau orang campak telur busuk kan , ada lah tu dia hantar apa apa . rambut manusia sama hitam , tapi hati beza beza . tu lah . aku cam cuak jugak lah . takut takut ada apa apa effect kan esok lusa . 
esok pagi , bapak aku datang . oh bapak aku tidur umah mami aku kot time tu . dekat pasaraya , pasaraya depan rumah aku , pasaraya yang bapak aku kerja , sekarang dah takde , pun ada jugak orang campak telur telur tu . dan dari pasaraya nak ke rumah kiteorang , kena lalu jalan kecik macam tu . jalan tu pun dipenuhi telur telur busuk . hmmmm . tak tau nak kata apa . esok terus panggil ustaz datang pagar rumah . serious sebab aku kecik lagi aku tak rasa scary sangat . tapi itulah , manusia ni hasad dengki dia sampai sanggup guna cara macam ni . " matlamat menghalakan cara " does not work for me .. sucks okay .. 

 kalau dapat makan telur bistik ni
best jugak kan .. haish ..
bikin perut lapar je .. 


6 comments:

CikTomyam said...

perghh../bau telor (heheh skrip dalam citer kak limah)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

HEHEH..BUSUK R...NANA TELUR BUSUK JARANG LA..TAPI TELUR BERKEMBAR..SELALU DPAT LA..EHHEHE

iNNrPeAcE said...

ade org dengki kew??
iskh...
telur busuk?
inn pnah kene baling telur tembelang'@telur busuk la gak kn?
time besday mse blaja dlu2.. huhuhu..
kenangan..

Rin said...

owh skang dah ada telur ayam tiruan... baru je baca tadi... tu lagi teruk dari telur temelang... boleh mendatang kan penyakit.. haram jadah tul laa sapa yang buat telur tiruan tu...

Annyss Azlan said...

taknak telor busuk! yekyek!

fatin_mira said...

hehe,telur tembelang mmg masyuk bau dia :) baling dlm sungai pun ikan mati lemas,haha :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...