NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Sunday, June 12, 2011

KALAH PUN CUTI . NOK KENA GOMO NEH .


Hari ni hari Ahad . yer aku tau korang semua tahu . Hari ni Terengganu tidak bercuti . semua nya berjalan seperti biasa . pejabat kerajaan bukak . sekolah pun tak tutup . aku pun pelik . rasa rasa kita menang semalam . then , aku telefon kawan aku kat Kelantan . eh dia kata Kelantan cuti . haish pelik ni . takkan lah kalah cuti , menang tak cuti . ini tidak adil . ekhem ekhem . tapi adik beradik aku semua tak pergi sekolah . kami ingat cuti . rupa rupanya tidak . 

Oh baru tahu , kerajaan Terengganu tak umum cuti lagi . yer , walaupun menang , macam aku cakap lah . kita tak gelabah . kita COOL . malam kang lah kot baru umum cuti . bersempena jugak dengan kemenangan besar di SUKMA . berbakat jugok orang tranung ni . tiba tiba aku bangga jadi orang Terengganu . ahaks walaupun aku lahir dekat Australia , duduk same 5 6 tahun . (boo perasan la lu mat) , still aku bangga . 


P/S : first time ade bendera ni dalam blog . PETEH GANU PETEH

6 comments:

kyoshi_sousuke said...

jdi 1st komen kat sini~ape pon xboleh(jambu)~~hehe

Elih Japahar said...

cuti mesti dapat punye la..kelantan dah umum awal sebelum kalah haha :)

cheqwa said...

ganu ni humble kot..hikhik ^_^

ieda CUMA said...

untong la kan... huhu...

Jia A said...

sabo je lah~.. hihi

ZWAN SABRI said...

Kelantan X malu! Kalah pown cutii.. HAHA

MySuaraBlog: Ranking Negeri Kejuaraan Piala FA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...