NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, June 6, 2011

MASALAH


Masalah ? Problem ? Siapa takde masalah . cuba cakap sikit kat aku . kalau korang cakap ada yang takde masalah , aku cakap TIPU . LEBONG . PELAWOK . sebab sangat mustahil . cuma nya cara sesorang tu settlekan masalah berbeza , cara seseorang itu berdepan dengan masalah itu berbeza . aku kan , boleh kata setiap hari aku ada masalah . and yes , aku selalu kena hina dengan kawan aku . dia kata masalah aku ni , bukan masalah pun sebenarnya . amboi , selamba dek je . contohnya telefon hilang . salah letak . itu masalah tak ? masalah kan ? sebab telefon hilang . kawan aku cakap ni bukan masalah . ceh .


aku kalau ada masalah aku suka heboh dekat orang . ala ala jom heboh . takde lah . maksud aku , aku suka bagitau orang masalah aku . even bukan dekat kawan terdekat . ala ala macam Lisa Surihani kan . ada masalah bagitau peminat . aku macam tu gak . kalau aku tak  cerita dari mulut ke mulut ( busuk ) , aku tweet dekat twitter . dulu aku selalu mengadu masalah dekat facebook , but then there was an incident di mana ada orang buat kenyataan balas seolah olah nak kondemn aku tulis masalah dekat facebook . ek eleh . ape ape je . dengki la tu . lepas 3 4 bulan , incident ni . eh alih alih dia pulak tulis tulis problem dekat facebook . Boo sepuluh kali . aku dah tak tulis dah masalah kat facebook . aku tulis dekat twitter .

sampai la semalam aku Alifsatar tweet . jap kenal tak Alif Satar ? kalau tak kenal , tolong google. ingat aku ni rajin sangat nak tolong google kan untuk korang ? haha . mengabihkan boreh je . dia cakap if your life is pathetic , stop tweeting about it , pergi berdoa la . well , aku tak setuju . ahaha . mane boleh semua nak ikut cara dia . nasib baik dia tak follow aku , kalau tak , mati lah dia baca emosi aku hari hari . haha .

6 comments:

relevan said...

Sabar2.. !

ir yien 9897 said...

YAR SEMUA ORG ADER MASALH.. ITU SATU DUGAAN DAN CABARAN :)

Hans said...

masalah tu semua orang memang ada
jadi selesaikan jer sehingga selesai masalah tu

Layan gambaq member kahwin punya pasal sampai sekarang tak tidoq2 lagi

danila said...

haaaa....
ye la sabo...

lagi satu... moh kita sama2 puasa sunat rejab... terlalu banyak manfaat... insyaallah.. masalah leh settle...

Ash Shikano said...

masalah mewarnai hidop anda,,xd msalh x sronak a...peace bro ^^

Miss Aryu said...

cara kte selesaikan msalah lam hdup ni kdg2 ley mematangkan kte kn ... :)
sabarrrrrr .... :)
thanks tinggal jejak kt my blog.. ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...