NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, June 4, 2011

MAT JENG

Assalamualaikum . tak jawab dosa , jawab sayang . eh silap ni Maria Elena . semula semula . Assalamualaikum , jawab lah kalau taknak dosa . ahaks . tak kelakar langsung . Annoying la kan . takpe . aku baru balik wedding nie . wedding orang Pas okay . semua hijau . sampai ke air sirap warna hijau . hee . takut aku . nanti wedding aku , aku nak buat warna tema sama dengan bendera Keadilan . opss aku tak minat politik , saje cakap . hari ni gempar kan , bloggers semua marah dekat Gambit . kenal tak Gambit ? bukan Gambir lah . Gambit . ala yang awan dania tu . yang poyo tu . jap aku tempek gambar dia kat bawah . 


Komen aku ? takde komen . aku tak terlibat . ikut suka dia lah nak cakap apa . walaupun dia duk kata macam macam dekat bloggers in general , aku tutup mata , tutup telinga je lah . tak penting pun . tak efek pun Nuffnang blog aku ni . same je tak naik naik , tak turun turun . sedih . aku ada cerita kelakar . meh aku story . tapi taktau lah bagi korang , kelakar ke tak . sebab bagi aku kelakar gila sebab aku kenal orang ni . okay kenal tak Mat Jing ? okay salan bodoh . memang korang tak kenal lah kan . tapi yang duduk Dungun , aku rasa confirm kenal . pasti 100 percent . okay aku beritahu . aku ni baik gila kan . selalu story dekat korang . tapi korang klik tak iklan aku ? isk isk isk . hehe . rasa macam nak baling selipar tak ? baling lah . tapi tolong eh . BALIK CROCS . kalau selipar pasar malam , takyah nak bajet power lah nak lempar dekat aku .

Mat Jing ni , hmm macam tak berapa waras sikit . dia selalu jalan jalan dekat Bandar dungun . kadang kadang dengan kereta sorong . kadang kadang dengan trolley ntah mane dia amek . kadang kadang dia bawak plastic . budak budak ada yang takut dengan dia , tapi ada yang kacau Mat Jing neh . Mat Jing ni sporting , kacau lah macam mana pun dia layan je . so baru baru ni aku Nampak dia pakai walkman . fuyooo aku takde walkman , Mat Jing ada . aku beritahu mak aku . mak aku pun mula lah celoteh dia . dia cerita kat aku . 

Al kisah mat jing ni pergi pasar . dia pergi sambil pakai walkman , dan bersedia  dengan satu teka teki untuk orang orang pasar . teka teki dia berbunyi begini “ bakpe natang ni dok bunyi ? “ .. in proper words Kenapa benda alah ni tak bunyi . macam tu lah lebih kurang . so orang pasar pun jawab lah .. sebab rosak .. sebab tak tekan play .. sebab wayar tercabut .. sebab yang lama .. macam macam jawapan .. semua salah .. orang pasar pun cam bengang .. dia pun marah Mat Jing .. Mat Jing duk gelak gelak dah .. dia pun bagitau jawapan dia adalah “ aku cabut bateri natang ni .. dok bunyi ah “ .. terkena semua orang pasar aritu .. kelakar gila .. aku boleh bayang macam mana muka Mat Jing time tu .. tak tau lah siapa yang kurang waras dalam situasi ni , orang pasar ke mat jing .. haha ..

4 comments:

Pijahh' de-Arr said...

hehee..comel jek kau citer

Lieyda said...

oke klaka ye.saya gelak.hehe

btw polo u.polo me back ye.huhu

muhamad hanif said...

HAHAHAH,,


isu ni memang pfffttt betullah..

una badarudin said...

memang tak suka gambit dr dulu pun
mcm poyo lebih je.
haha
btw
kelakar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...