NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, June 20, 2011

SYUKUR

Setelah seharian rasa macam serabai , kusut , now I am getting better . aku baru lepas baca blog kawan aku . blog dia macam tak public dan tak private . tapi tidak di war war kan . aku selalu lupa link blog dia . so everytime aku cam rasa “ eh dah lame tak baca blog dia “ , mula jadi stalker pegi check dekat mana dia letak link blog dia . akhirnya Berjaya . aku suka baca entri dia sebab aku dapat rasa keihklasan penulisan dia . tak ramai yang boleh sampaikan keihklasan dia melalui penulisan . 

Ada gak aku rasa tersentuh . ada gak aku rasa kelakar . ada jugak part aku rasa “ adoi kesian nya , tak sangka dia macam ni “ .. dalam aku duk kutuk kutuk diri aku , duk complain , mengadu sana sini , ada lagi orang yang lebih sedih dari aku . whatever she is going through right now , i hope she will be strong . apa yang dia lalui , aku dah rasa dan still lagi merasa sekarang . tapi aku rasa hidup dia lebih ceria dari aku . sebab family dia bahagia dan happy . family kecik . tak macam family aku , besar semacam je . 

Bila kita sedih , kita rasa kecewa , kita perlukan motivasi untuk diri kita kan . ni aku lah . that’s why kalau aku dirundung pilu ke , aku cari kawan kawan aku . sebab aku nak dengar kata-kata dari hati dia . tapi ada jugak jenis kawan yang “ Ade aku kesah kau ada masalah “ . ada jugak yang macam “ kalau tak reply kan , kawan . tapi nak reply , malas “ . so bila dia reply , jadi macam annoying and sometimes is not helping at all kan . kena pandai lah cari cara-cara nak motivasikan diri . ada orang bila dengar lagu , dah boleh dah nak happy kan diri . aku ? dengar lagu ? tak rasa apa pun . haha . apa apa pun . aku bersyukur . syukur aku still ada kawan yang baik hati dan peramah . who those yang tweet , mesej , call , reply .. thank you very much .. 

1 comment:

EZAN IDMA said...

yeah. susah nak cr penulis ikhlas. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...