NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Monday, July 11, 2011

PENYAKIT LISA SURIHANI


Manusia tidak akan pernah sempurna . Cantik lah macam bidadari pun , mesti ada jugak kurang kat mana mana . Same gak macam Lisa Surihani . cantik dan berbakat . tapi ada kurang nya . bila dia sebut huruf R . kalau ada yang tengok Jangan Tidur Lagi semalam mesti tahu kan . lawak kan ? Kelakar gila . aku gelak sorang sorang semalam . biasa kalau dalam filem , kita tak perasan pun . sebab syok sangat dengan plot cerita . semalam Nampak habis . bunyi R dia macam singa mengerang . 

Teringat pulak dekat kawan aku kat Mrsm dulu . tak leh jugak sebut R . roti jadi Ghoti . Keras jadi Keghas . suka jugak sakat dia dulu . sekarang takde kat Malaysia dah . ada di US , belajar kat sana . begitu jugak dengan aku . hensem lah macam mana pun . bergaya lah macam mana pun . cute lah macam mana pun . ada jugak kurang nya aku . aku takleh sebut S . so sweet kan . kalo aku dengan Lisa bergabung . mesti comel gila nie . tapi kawan kawan aku tak perasan kot . rasanya dekat UiTM ni takde lagi orang tegur aku sebut S pelik . bukan pelik sangat pun . lidah aku pendek . 

Tapi time Mrsm dulu , ada orang perasan . dan yang perasan tu , confirm confirm dia pun takleh sebut S dengan betul sebab tu dia perasan . benda ni bukan sejak dari lahir dah ada , aku punya ni , sebab ejek orang . selalu buat buat comel , cakap cakap buat lidah pendek . sekarang benda tu dah jadi tabiat pulak . hee . sama gak macam melatah kan . kita tengok orang melatah , bukan main sedap kita pegi acah kan . sampai pelatah merayu cukup agah dia . kita bukan peduli semua tu . lagi orang marah , lagi kita buat kan . inilah namanya reverse psychology . apa apa pun , have a nice day readers .

4 comments:

Eunna Salleh said...

betul2..cantik tapi ade kurangnye kat situ..tu yang Allah cakap, amanusia ni xde yang sempurna.

Kadang2 kalo tgk lisa berlakon, mesti sy mencari perkataan yg ade R sampai tergelak sorang2..sangat mengganggu kot bila dh taw itu kekurangan die..asik nak dgr je sebutan R die tu..huhu..

apepun, manusia yang ade kekurangan, tetap ade kelebihan sendiri..begitu jugak awak..so jgn pernah rase rendah diri k !

Dea said...

hehe..ada tgk jgn tido lgi mlm tadi.. neway, comel jer lisa nyanyi.. hehe

ZWAN SABRI said...

Ni mesti tengok Jangan Tidur Lagi nii.. Tapi sweetla Lisa sebut R tuu..
Sukaaaaaaaaaaaaaaaa... ;)

MySuaraBlog: Lelaki, Jom Kita Bersosial

Anonymous said...

betullah comel gila aah lisa masa tu suke tengok dia.patutlah kut si yusry berkenan kat dia setelah lama menduda kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...