NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, February 25, 2012

Assalamualaikum ..


Gambar di atas bukan hanya sekadar hiasan .. itulah gambaran aku sekarang .. bukan aku tukar jantina jadi perempuan okey .. baik sikit mulut ok .. cuba interpretasikan betul betul gambar tu .. gelap kusam kosong sakit semua ada .. tajuk entri kali ni saje aku tinggalkan kosong sebab memang itu apa yang aku rasa sekarang .. zero nothing .. jiwa kosong .. aku sebenarnya tengah sedih .. sedih sangat sangat .. sedih melampau .. sedih dengan diri sendiri .. semua lah .. sedih mengenang pembawakan diri .. cara hidup .. susah aku nak explain dengan perkataan .. result final sem dah keluar .. alhamdulillah .. result aku okay .. walaupun turun .. itu bukan hal nya .. asal lepas semua sudah .. boleh grad dah cukup dah .. kalau nak kata puas hati dengan result .. tiap tiap sem tak pernah puas .. apa apa pun syukur .. 



dapat result okay pun tak semestinya kita bahagia kan ? sama jugak .. orang selalu kata , duit banyak berjuta lemon pun tak mungkin dapat beli kebahagian mutlak .. tolak tepi pasal result exam .. aku macam sakit kat dalam .. kat hati .. ada benda yang tak terucap .. aku tak biasa pendam pendam ni .. biasa memang aku bercerita .. tapi ada benda yang susah untuk aku cakap .. end up , aku simpan dekat diri sendiri .. sedih sorang sorang .. nangis sorang sorang .. lepas tu pujuk diri sendiri .. bukan senang nak pujuk diri sendiri .. diri yang lemah longlai nak pujuk hati yang sedih gundah gulana .. apa yang senang nya ?? aku cuba untuk bercerita , luah perasaan yang terbuku dengan menaip entri ni , now dah dua perenggan aku masih tidak terdaya nak taip .. berat tangan untuk menaip , berat lagi hati yang menanggung ..

orang kata " kalau menangis tu boleh buat rasa lega , menangis lah sepuas puasnya " .. tapi kalau menangis pun , lega pun hanya seketika .. entahlah .. kalau hati aku ni portable , dah lama aku cabut .. then aku format balik .. trade in .. jual .. amek hati baru .. tapi itulah , aku bukan duduk zaman doraemon .. semua benda ada dalam poket kecik .. semua benda boleh selesai dengan mudah .. aku rindu nak rasa Bahagia .. rindu nak bergembira dengan ikhlas .. bukan luar gembira , dalam duka lara .. 4 5 tahun ni perasaan bahagia ni macam dah tak wujud dalam kamus hidup aku .. makin lama , makin jauh perasaan itu keluar dari hidup aku .. 

orang kata lagi " laughter is the best medicine " .. bagi aku tak .. mungkin pengobat , tapi bukan yang terbaik .. aku boleh kata 24hours asyik gelak ketawa je , tapi jauh di sudut hati , sakit macam dicucuk jarum dalam dalam .. kalau ada yang terbaca entri ni , mesti tak faham , apa yang aku nak sampaikan .. entri sampah .. well i dont blame you for that .. lepas dapat result hari tu , aku rasa takut .. takut nak hadapi masa depan .. kuat ke aku nak melangkah satu tapak lagi kehadapan .. boleh ke aku berdiri sama tinggi dengan orang lain , duduk sama rendah dengan orang lain .. mungkinkah kebahagian akan datang semula dekat aku dan sinar baru akan hadir dalam hidup aku .. semua ni samar samar dalam minda aku .. aku rasa KOSONG .. tanpa sebarang noktah mahupun nota ..








3 comments:

YaYaNsMuM said...

Mohon pada Allah agar diberi ketenangan hati dan kekuatan jiwa.Mengadu la apapun dengan-Nya, insyaallah hati akan lebih tenang.

ZWAN SABRI said...

Firstly, congrats utk result exam..
btw, for me, klaw ada masalah, Allahla tempat yang paling sesuai kita nk mengadu n luahkan kat dia sebab Allah sajalah satusatunya yang boleh bantu kita selesaikan masalah.. :)

~tYa~ said...

Insyaallah bahagia pasti tiba..yakin..Allah kan selalu ade dengan kita..Muzzammir yang tia knl kan ceria..=) xmo sedih2 naa..tia bace pn macam nak nanges je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...