NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Saturday, April 9, 2011

SPOT QUESTION ( FINAL )


sekarang dah masuk minggu terakhir belajar ni . isnin , selasa , rabu , khamis dan jumaat je tinggal . jumaat bersamaan 15 April start lah study week . first paper aku 20 April . sekarang belum start belajar , assignment berlambak . ada tiga assignment nak kena submit minggu depan . dan hari khamis ada test 2 company law pulak . so kepala aku macam kuah kari , campur kuah dal , campur kicap dah . macam macam ada . semua benda tak certain . semua benda tak sure . semua benda tak pasti . tahu tak , gila tak best bila orang tanya something , kita tak mampu nak bagi jawapan . rasa macam sangat tak berguna . hmmm .

bila masuk je minggu exam ni , benda utama yang aku akan cari . eleh bukan aku je , aku yakin semua orang duk cari ni . SPOT QUESTION . sebab apa ? sebab nak senang . just nak belajar apa yang perlu . yang tak masuk . takyah belajar . yes SANGAT BERISIKO . tapi kena berani lah . kata anak jantan . anak jantan kena berani . tapi principle ni tak leh apply dalam education . tak kesah lah kau anak jantan ke , anak ahmad ke , anakku sazali ke , itu TAK PENTING . kau bijak , future kau cerah . kau tak bijak , future kau gelap . ini yang PASTI . 

masa test boleh lah nak meniru . nak letak nota ke . nak bawak toyol ke jin ke bawak lah . madam biasa kalau test tak kesah sangat . tapi kalau final , jangan nak cuba buat eksperimen okay . bawak kertas kosong pun , akan jadi issue . dan kemungkinan anda kena campak keluar dari dewan exam . tanpa sebarang notis pembelaan diberi . haha . sampai begitu sekali okay . kena berhati hati . sebab tu aku prefer kalau masuk dewan exam , just bawak air , dan seplastik pen dan pensil . aku tak suka bawak kotak pensil . takut ada terletak kertas dalam tu . tak pasal aku kena BARRED dari jawab exam .

aku jenis bergantung kepada soalan SPOT . kadang kadang ada rezeki , spot kena , yes berjaya lah aku . tapi kalau SPOT tak kena , memang nasib badan lah . tunggu lah result sampai rumah . semua ada tanda ( - ) . dulu aku pernah kena macam ni . masa takde . spot questions ada banyak gila . ada 5 spot questions dari 5 sources yang berbeza . tu satu hal . semua soalan yang lain lain pulak tu . GILE ! lagi bengang kan , bila esok exam , kita dah siap semua dah , dah revise dah , soalan SPOT pun dah jawab . tiba tiba malam tu dapat soalan SPOT yang lain . memang lah rasa macam nak maki pemberi SPOT . kenapa tak bagi time sebelum masuk dewan exam je . adoiya . tapi itulah . nasihat aku , jangan PERCAYA kan sangat dengan SOALAN SPOT . tapi boleh dijadikan sebagai RUJUKAN . well nasihat ni tak boleh apply kepada diri aku sendiri . sebab memang aku akan tetap percaya dan bergantung kepada SOALAN SPOT . 

p/s : actually aku macam tak pasti . btol ke term SPOT QUESTION . atau dia kena jadi SPOTTED QUESTION ? tibai je lah . bukan effect markah exam pun . hee . 

12 comments:

Ayie said...

gud luck utk xm anda.. hahaha

♕ Mr.IX ♂ said...

gudluck utk exam..aku dah lepas zAman tu..tapi rindu gak nak feelin2 student....
ganbatte!! jia yo!! berusaha!!

HAZWAN17 said...

hahaha test mmg slalu orang buat toyol..dok pulak rapat-rapat dalam dewan kuliah..sng je nk tiru

alexa yussida said...

gud luck in ur exam ya :)

Meysha Lestari said...

wuaaahhhh... menyontek lah tuuuh
awas ketahuan cik gu.. heheheh

p[A]n[A]d[O]L said...

kerana spot question la,
aku kantoi paper sejarah dlu2 time test.
hahhaha

gudluck ur exam.. ^^

i am S!L4H.. said...

haha jrg la dpt soalan spot2 nih.
tp mmg la bengang rase nk hentak2 kalo soalan bajet spot kne tuka lain. baik x yh tau. ngaaaa~

qlah said...

pray the best for u :)

p/s: nice to nkow u ;)

iekasub said...

wahh..nak exam! gud luck!

spot ques or spotted ques? tak penah tepike pulak. so ABAIKAN je! ;D

Amira said...

good luck good luck :) tamo tiru tiru ! hahaha ;D

Nulia said...

hihihi..tedia ...tak tawlah exam dah dekat ..jeng.jeng.jeng.....cepat nervous , tgh bikin suspen ni..hihihi...

guraw jep , tak pepasal sya dipesalah lak sebab mengetar lutut syed amer ..hihi....ganbatte kudasai amer -san !!!!! ^_^

SyAE SyEa said...

haha..spot Q mang femes bile nk pekse..mse spm 2010..sokln sj byk gilee spot..haha..penin nk stdy yg mne..nyway GL :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...