NAK SIMPAN TABUNG HAJI LAH =D

Wednesday, June 8, 2011

SIJIL SPM HILANG

 confirm takde yang berminat nak baca entri nie . takpe takpe . nanti bila korang hilang sijil , baru tau bimbang . ahaks . aku tujukan khas kepada diri aku . aku tak expect boleh hilang . aku rasa aku salah letak je . macam tak logik sijil spm boleh hilang kan . tapi benda ni tak mustahil . dulu aku pun rasa mustahil , tapi bila aku dah rasa sendiri perasaan sijil hilang , yes aku kata benda ni tidak lagi mustahil . sekarang musim musim orang cari kerja sebab cuti kan , sijil spm sangat lah penting . lagi penting dari nyawa sendiri . ala dramatis pulak . so kalau hilang , jangan nak kecoh macam ayam bertelur . diam diam sudah . sebab ada cara nya . pergi je dekat Lembaga Peperiksaan dekat Putrajaya Parcel E tu , dalam masa sejam siap . bayar je rm10. tapi bagaimana dengan orang jauh contoh yang duduk dekat penang atau terengganu ?

jangan bimbang . kerajaan kita cukup peka hal hal macam ni . dah sediakan cara . boleh rujuk gambar di bawah . sila klik untuk tumbesaran gambarajah .



so dah boleh senyum kan ? boleh by pos atau pun hantar wakil je ke pejabat putrajaya tu . cuma kepilkan surat akuan atau pun laporan polis . dan takyah nak kelam kabut buat surat akuan sendiri eh . pergi je dekat pejabat pendidikan . dia akan bagi borang borang seperti di atas termasuk jugak dengan surat akuan . cuma pergi cop angkat sumpah je dekat tempat tempat yang berkenaan . sebagai contoh Mahkamah . oleh itu , good luck people . tapi kalau by pos , sebulan baru dapat salinan tu okay . better pergi sendiri .for more info , KLIK SINI ..

5 comments:

syrupmasin said...

err..hilang sijil spm pon bole report polis eh??

Anonymous said...

Antara dua .. kalau u tak buat report polis , u guna surat akuan tu je . biasa nya dekat pejabat pendidikan , dia dah kepilkan sekali surat akuan . u pergi isi , then pergi pejabat angkat sumpah =)

- blog's owner

izz said...

ok..sy pun br perasan yg sijil SPM sy hilang@salah letak...cuma sy tak paham bl p pjbt pndidikan tuh dia kepilakn surat akuan...isi then p pjbt angkat sumpah...mana nak cri pjbt angkat sumpah tuh???

Anonymous said...

IZZ , pejabat angkat sumpah ni , dekat mahkamah boleh , dekat pejabat daerah boleh .. free je .. pergi je mahkamah .. pergi dekat kaunter tu je .. =) .. bagitau dia kita nak sah kan akuan sumpah .. so nanti dia cop okay .. =) ..

Anonymous said...

blh ke mintak salinan lebih dr skali..? huhuhu, sbb ni 2nd time ilang.... ;(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...